Samverkan i Skåne - Skånes Innebandyförbund
Hoppa till sidans innehåll

Samverkan i Skåne


Samverkan i Skåne är ett pågående projekt som initierades säsongen 15/16 av Skånes Innebandyförbund, Skånes Fotbollförbund och Skånes Handbollsförbund tillsammans med Skåneidrotten. Syftet med denna samverkan är att främja barnens utveckling ur ett långsiktigt perspektiv genom att gemensamt skapa en bättre verksamhet för våra idrottande barn.  

Inför säsongen 16/17 bestämde de tre förbunden att synka sina tävlingssäsonger på ett bättre sätt. Konkret innebar detta att fotbollen avslutade höstens tävlingsspel en vecka tidigare, medan handbollsserierna och innebandyns spel i Knatteligan på grön nivå och Poolspel på blå nivå (till och med 12 år) startade en vecka senare. Något som gjorde att säsongerna inte krockade i lika hög utsträckning som tidigare. Allt för att ge våra idrottande barn större möjlighet att utöva flera idrotter samtidigt utan att behöva ”välja”.

De tre förbunden har även lanserat gemensamma riktlinjer för hur vi vill att verksamheten bedrivs ute på förenings- och lagnivå. Vi har gemensamt skrivit under på de tankar som förs fram i Idrotten Vill; att idrott för barn ska bedrivas ur ett barnrättsperspektiv och bygga på lek och glädje i första hand.  

Gemensamma riktinjer (pdf)

Gemensam skylt "Här pågår ofta barnidrott" (pdf)

I februari 2018 släppte förbunden gemensamt utbildningen Grönt Kort med syfte att skapa en bättre idrottsmiljö för barn.

Kontaktperson för Samverkan i Skåne är Vidar Jonsson, som nås på This is a mailto link.

Uppdaterad: 13 FEB 2018 08:52
Skribent: Henrik Paulsson
Epost: This is a mailto link

 

 

Skånes Innebandyförbunds samarbetspartners: 

 

klubbhuset_logo_skibfse

 


Följ Skånes IBF
 

instagram  twitter 

facebook  YouTube
 

ibis_logga_ny2
 

Skåneidrotten

 

 

 

Postadress:
Skånes Innebandyförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 040-600 59 60
E-post: This is a mailto link