Hoppa till sidans innehåll

Framtidens ledarskap 2018


Nu erbjuder Skånes Innebandyförbund föreningsaktiva, 16-25 år gamla, att kostnadsfritt delta i ledarskapsutbildningen Framtidens ledarskap 2018! Tio föreningar i Skåne har möjligheten att ha med deltagare i utbildningen, som fokuserar på ett inkluderande ledarskap. Möjligheten att ansöka/nominera till utbildningen är nu öppen. 

Syfte
Syftet med Framtidens ledarskap är att erbjuda deltagarna en högkvalitativ ledarskapsutbildning och ett nätverksskapande kring ett inkluderande ledarskap. Vi vill utbilda, inspirera och skapa möjligheter för unga människor inom skånsk innebandy, där målet är att stärka engagemanget och viljan hos deltagarna att behålla/anta ledaruppdrag både hos föreningar och hos Skånes Innebandyförbund.  Utbildningen ska ge deltagarna något utöver det innebandymässiga, som de även kan ha nytta och glädje av i sitt övriga liv.

Med deltagare i Framtidens ledarskap får föreningen en ökad kompetens inom de viktiga områdena inkludering och jämställdhet. Denna kompetens ser vi bidrar till att öka föreningens attraktivitet och möjligheterna att behålla så många som möjligt så länge som möjligt.

Kostnad
Värdet per deltagare i Framtidens ledarskap 2018 är ca 3500 kr per deltagare, men utbildningen blir kostnadsfri för både föreningar och deltagarna tack vare att Svensk Innebandy och SISU Idrottsutbildarna Skåne stöttar utbildningen (förutsatt att er förening söker Idrottslyftsmedel).

Innehåll
Deltagarna i Framtidens ledarskap träffas vid tre tillfällen. Varje tillfälle har ett tema och träffarna bygger tillsammans ett utbildningspaket kring ett inkluderande ledarskap. På träffarna kommer deltagarna lära sig om bland annat kommunikation, sitt eget ledarskap, idrottsentreprenörskap och om strukturer/kulturer i idrottsföreningar och hur de påverkar möjligheten att inkludera istället för att exkludera. 

Ansökan/nominering till Framtidens ledarskap 2018
Alla föreningsaktiva som är 16-25 år gamla kan söka till utbildningen. De potentiella deltagarna kan idag vara spelare, ledare, domare, styrelsemedlem eller föreningsaktiv i andra roller. 

För att kunna delta i Framtidens ledarskap 2018 finns två möjligheter:

1) Deltagaren skickar själv in sin ansökan.

2) Deltagarens förening nominerar sina deltagare. 

Ansökan och nominering görs till Skånes IBF på This is a mailto link.  Möjligheten att ansöka till Framtidens ledarskap 2018 är öppen. OBS: Förlängd ansökningstid till 20 maj.

Inbjudan till deltagare 2018 

Info till föreningar 

Uppdaterad: 08 MAJ 2018 10:36
Skribent: Henrik Paulsson
Epost: This is a mailto link

 

 

Skånes Innebandyförbunds samarbetspartners: 

 

klubbhuset_logo_skibfse

 


Följ Skånes IBF
 

instagram  twitter 

facebook  YouTube
 

ibis_logga_ny2
 

Skåneidrotten

 

 

 

Postadress:
Skånes Innebandyförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 040-600 59 60
E-post: This is a mailto link