Hoppa till sidans innehåll

Barn- och ungdomstränare


Utbildningar på barn- och ungdomsnivå är för dig som är ledare för spelare mellan 6-16 år. Det första steget i Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU) för barn- och ungdomsledare är Grundutbildningen. Därfter vidareutbildar du dig på den färgnivå du är ledare för.   

Informatiuon om tränarutbildningar för säsongen 2018/19.

Anmäl dig till tränarutbildningar här.

Svensk Innebandys Utvecklingsmodell förklaras på ett bra och lättförståeligt sätt i föräldramaterialet om SIU. Läs det i PDF här.GU, grundläggande utbildning – 4 x 45 min

Den grundutbildningen är upplagd så att den går att genomföras på en kväll, förslagsvis mellan 18:00-21:30. Innehållsdelarna är fyra till antalet. Ett pass rör själva SIU som modell och det förhållningssätt vi ska ha till modellen. Ett pass rör ledarskap. Det tredje passet rör innebandy och regler medan det fjärde passet är diskussion utifrån givna case och den färg där du är verksam.

Grön nivå – här utbildar du dig som tränar 6-9 åringar

På denna nivå ska all träning bygga på att ha kul. Det gäller att träna grundläggande motoriska färdigheter för att skapa en kognitiv och emotionell utveckling. På grön nivå erbjuder vi två utbildningar:

Säsongen 18/19 erbjuds Människan och Atleten


Blå nivå – här utbildar du dig som tränar 9-12 åringar
På blå nivå handlar det om att utveckla generella idrottsfärdigheter samt de grundläggande atletiska och tekniska färdigheter som krävs för att utvecklas som innebandyspelare. På blå nivå erbjuder vi säsongen 18/19 två utbildningar:
Säsongen 18/19 erbjuds Människan och Atleten.

Röd nivå – här utbildar du dig som tränar 12-16 åringar
På röd nivå handlar det om att utveckla innebandyspecifika färdigheter. Vi tränar för att utveckla optimal styrkeutveckling och aerob kapacitet med hänsyn till tillväxtkurvan. I denna nivå påbörjas enklare periodisering. På röd nivå erbjuder vi två utbildningar:
Säsongen 18/19 erbjuuds Människan och Atleten.

Uppdaterad: 22 MAJ 2018 16:33
Skribent: Sara Berglind

 

 

Skånes Innebandyförbunds samarbetspartners: 

 

klubbhuset_logo_skibfse

 


Följ Skånes IBF
 

instagram  twitter 

facebook  YouTube
 

ibis_logga_ny2
 

Skåneidrotten

 

 

 

Postadress:
Skånes Innebandyförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 040-600 59 60
E-post: This is a mailto link