Hoppa till sidans innehåll
Foto: idrottsfoto.com Lagkaptenen i senaste Skånelaget; Stanstads Emma Johansson ger sin syn på uttagningsprocessen och även själva SM.

”Våga ta för dig på uttagningarna!”

2018-04-16 14:56
För några veckor sedan öppnade vi upp anmälan till Skånelaget för tjejer och killar födda 2002 som siktar på att spela SDF-SM i januari 2019. Men hur är det att spela ett SM? Och finns det några råd och tips att ta till under uttagningarna?
  • Uppdaterad: 2018-04-16 15:33

Med cirka en vecka kvar av anmälningstiden till Skånelaget 2019 tog skibf.se ett snack med Skånes båda lagkaptener uppe i Umeå i januari tidigare i år; Emma Johansson i F16 och Casper Andreasson i P16 om hur det är att spela i Skånelaget. 
Vi inleder idag med Stanstads Emma Johansson.

Var Skånelaget något självklart som du hade siktat på länge som innebandyspelare?
– För några år sedan var det flera äldre i mitt lag som var med i Skånelaget. Det fick mig att satsa ännu hårdare för att få en plats i laget.

Hur upplevde du de allra första uttagningssamlingarna för ungefär ett år sen, är man mycket nervös?
– Jag var faktiskt inte så nervös. De flesta tjejerna hade jag träffat innan vilket gjorde mig lugnare. Det som gjorde mig mest nervös var att jag aldrig hade träffat tränarna och visste inte vad de hade som förväntningar för att kunna platsa i laget.

Vi i Skåne har ju ett upplägg på vår spelarutveckling som gör att man ofta träffats både som 13-, 14- och 15-åring… Är detta en fördel när man ska formera ett Skånelag?
– Jag har bara varit med det första året av spelarutvecklingarna men jag tror att det är en stor fördel för både spelare och tränare. Som spelare därför att man får träffa vissa av Skånelagsledarna och de andra tjejerna och bli en bra grupp redan då. Tränarna får också några år på sig att se hur de olika tjejerna utvecklas och lära känna deras spelsätt.

En uttagningsprocess till Skånelaget innebär också att man möter de bästa tjejerna från hela Skåne. Hur upplevde du det?
– Jag tog det som en tuff utmaning, jag ville visa att jag var den bästa och därför kämpade jag extra hårt på uttagningarna för att visa att jag förtjänade en plats i Skånelaget.

I samband med uttagningarna brukar det bli en del funderingar kring beep-testet. Hur tänkte du själv inför beep:en, och har du några råd eller tips till de 02:or som göra beep-testet vid årets uttagningar?
– Jag har haft tur och hade gjort beep-testet några gånger i skolan så jag visste vilken nivå jag låg på redan innan uttagningarna började. Vet man inte vilken nivå man ligger på så fråga era tränare i klubblaget om ni kan testköra beep-testet under en träning.

– Är man inte nöjd med resultatet eller inte når upp till kraven som sätts för att spela i Skånelaget så måste man träna upp sin kondition. Om det inte finns möjlighet att göra en testomgång hemma på en träning, så träna din kondition ändå. Det skadar inte att vara lite extra tränad.

När man bor i Skåne innebär SDF-SM en lång bussresa, ni åkte till Umeå och nästa år ska Skånelagen åka till Gävle. Hur använde ni tiden på bussen?
– Eftersom bussen gick ganska sent på kvällen så var det bara till att sova när alla kommit på bussen. Sen pratade jag mycket med mina lagkamrater och spelade lite kort med dem, kollade på några filmer/en serie eller lyssnade på musik.

Hur var det att mäta krafterna med landets absolut bästa 16-åringar vid SM uppe i Umeå?
– Det var stor skillnad, alla som var i Umeå var otroligt duktiga och spelskickliga så det var tufft jämfört med de lag man möter i serien.

Vilket är ditt bästa minne från säsongen med Skånelaget, både uttagningarna och även själva SM?
– Jag tyckte att det var roligast i Umeå men också på träningslägret några dagar innan vi åkte. Det var då man lärde känna alla på riktigt. I Umeå var det riktigt roligt att spela när alla kämpade för varandra och att alla låg på en jämn nivå.

Vad har du för råd till en 02-tjej som går och funderar om hon ska anmäla sig till Skånelags-uttagningarna?
– Det kommer vara ett minne för livet, man utvecklas otroligt mycket och det är roligt att få spela med tjejer som ligger på samma nivå som en själv. 

– När du är på uttagningarna så våga ta för dig, visa att du vill ha en plats i Skånelaget.


LÄNK TILL ANMÄLAN
till Skånelaget 2019!

INFO OM DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN F16 (födda -02)

 

Fotnot: På onsdag fortsätter vi med killarnas lagkapten Casper Andreasson som ger sin syn på tiden med Skånelaget.

Skribent: Niklas Svensander

 

 

Skånes Innebandyförbunds samarbetspartners: 

 

klubbhuset_logo_skibfse

 


Följ Skånes IBF
 

instagram  twitter 

facebook  YouTube
 

ibis_logga_ny2
 

Skåneidrotten

 

 

 

Postadress:
Skånes Innebandyförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 040-600 59 60
E-post: This is a mailto link