"Ung i SkIBF" ska öka ungas delaktighet - Skånes Innebandyförbund
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Roger Nielsen

"Ung i SkIBF" ska öka ungas delaktighet

2016-09-21 14:46
Under namnet "Ung i SkIBF" kommer Skånes Innebandyförbund att stötta ledare och domare upp till 25 år samt verka för att öka mångfalden genom att unga får en större delaktighet inom skånsk innebandy.
  • Uppdaterad: 2017-02-23 10:06

Ung i SkIBF är en del av Skånes IBF:s utvecklingssatsning Skånsk Innebandy hela livet och riktar sig till unga upp till 25 år. Sara Berglind på Skånes IBF förklarar tanken bakom Ung i SkIBF:

– Vi har många duktiga ungdomar inom skånsk innebandy som gör fantastiska insatser som domare, tränare och andra roller i föreningarna redan idag. Vi vill stötta dem och även få fler att gå in i olika ledarroller inom skånsk innebandy.

Med Ung i SkIBF vill vi uppmuntra unga att utöka sitt engagemang inom innebandyn även utanför spelarrollen. Dels har Skånes IBF som mål att utbilda fler ledare och där är vi övertygade om att unga ledare kan ta en större plats än idag, dels ser vi en stor vinning för hela den skånska innebandyn med en större mångfald där fler unga engagerar sig i ledande roller. Att vara ledare inom idrotten ger en stor utveckling på det personliga planet och kan dessutom vara en värdefull erfarenhet vid framtida arbeten.

– I Svensk Innebandys Utvecklingsmodell pratar vi om att utveckla hela Människan med målet livslångt idrottande. Att kunna erbjuda unga stöttning och utvecklande mötesplatser utanför innebandyplanen där de får utmana sig själva och ta ansvar tror vi är en framgångsfaktor för hela distriktet. Vi hoppas också att detta leder till att vi behåller fler inom skånsk innebandy, menar Sara. 

Arbetet med Ung i SkIBF har redan börjat. Skånes IBF följer löpande upp hur många deltagare upp till 25 år som går domar- och ledarutbildningar i Skåne. Under sommaren genomfördes dessutom en enkätundersökning bland unga ledare i Skåne, där svar kom in från ledare födda 1990-2001: 

– Vi ställde bland annat frågor om vad de gillade mest med att vara ledare, vilka de största utmaningarna är, vilket stöd de får från sin förening i ledarrollen och hur de vill vara med och påverka skånsk innebandy framöver. Svaren visade på ett stort engagemang och gav ett bra underlag för att fortsätta jobba med de behov vi identifierat från SkIBF:s sida. Nu jobbar vi vidare med strategier och aktiviteter för Ung i SkIBF, avslutar Sara.  

Det första konkreta resultatet av Ung i SkIBF är Mitt första ledaruppdrag, som vi berättar mer om här på skibf.se imorgon. 

Skribent: Henrik Paulsson
Epost: This is a mailto link

 

 

Skånes Innebandyförbunds samarbetspartners: 

 

klubbhuset_logo_skibfse

 


Följ Skånes IBF
 

instagram  twitter 

facebook  YouTube
 

ibis_logga_ny2
 

Skåneidrotten

 

 

 

Postadress:
Skånes Innebandyförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 040-600 59 60
E-post: This is a mailto link