Hoppa till sidans innehåll
Foto: Roger Nielsen Vid förra säsongens Fokus Tjejer-träff i Helsingborg gjorde SkIBF en inkluderingssatsning riktad mot tjejer med utländsk bakgrund.

SkIBF medverkar på integrationskonferens

2017-10-25 14:22
Svensk innebandy satsar på vidare på arbete med integration och har ca 125 projekt igång. Några av dessa kommer närvara vid en konferens i Stockholm nu på torsdag den 26:e oktober. En konferens där även Skånes Innebandyförbund deltar.
  • Uppdaterad: 2017-10-25 15:18

Svenska Innebandyförbundets vision är: Folksporten för alla – Alltid.

Man har därför under drygt ett års tid arbetat med integrationsarbetet ”Idrott – en väg till bättre integration” och vill nu ta nästa steg i detta arbete.

Kartläggningen är klar och medvetenheten i vårt avlånga land har blivit större. SIBF kommer därför på torsdagen den 26 oktober att hålla en ny nationell konferens där det fortsatta arbetet ska presenteras, med möjlighet till erfarenhetsutbyte och inte minst diskutera nya metoder/verktyg. Representant från Skåne är styrelseledamoten Dan Kromnow.

– Vi i Skåne har ju haft en del aktiviteter på integrationsområdet, bland annat i samband med Fokus Tjejer förra säsongen. Så det ska bli spännande att ta del av andra integrationsprojekt från övriga delar av landet, säger Dan Kromnow.

Konferensen kommer hållas i Stockholm där deltagarna får möjlighet att lyssna på en inspirerande föreläsning, få information om Svensk Innebandys samarbeten med olika andra aktörer, delta i gruppdiskussioner, bli inspirerade av andra verksamheter och dela med sig av sin egen verksamhet.

Bodil Långberg som är ansvarig för integration hos Svensk Innebandy:

– På konferensen kommer dels ny kunskap, dels lärande projekt att presenteras. Kort sagt vi vill stimulera och ge energi till ännu mer integrationsarbete.

Skribent: SIBF/SkIBF

 

 

Skånes Innebandyförbunds samarbetspartners: 

 

klubbhuset_logo_skibfse

 


Följ Skånes IBF
 

instagram  twitter 

facebook  YouTube
 

ibis_logga_ny2
 

Skåneidrotten

 

 

 

Postadress:
Skånes Innebandyförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 040-600 59 60
E-post: This is a mailto link