Skånelags-kaptenerna summerar SDF-SM - Skånes Innebandyförbund
Hoppa till sidans innehåll

Skånelags-kaptenerna summerar SDF-SM

2018-01-09 10:38
Efter helgens SDF-SM, där det till slut blev Stockholm (F16) och Örebro (P16) som tog gulden, bad vi våra distriktslagskaptener Benny Sand och Erik Hensfelt att sammanfatta dels den sista matchen och även deras samlade intryck av årets SM.
  • Uppdaterad: 2018-01-09 10:38

Efter 3–4-förlusten i kvartsfinalen mot Västerbotten på lördagen var Skåne-tjejernas sista match på SM mot Värmland på söndagsförmiddagen och spel om 5–7:e plats. En match som inleddes jämnt men där de pigga värmländskorna i början av andra perioden kunde göra 1–0 i spel 5 mot 4.

– Vi gör en bra match men har svårt att skapa något framförallt i våra powerplay. Vi har bland annat ett 5 mot 3-läge där vi istället för reducering bjuder dem på en straff. På slutet plockar vi målvakten i ett sista försök att komma ikapp, men där Värmland istället gör 4–1 i tom kasse.

När Benny sammanfattar SM som helhet är han nöjd även om kvartsfinalförlusten mot Västerbotten fortfarande grämer.  
– Jag är nöjd med våra prestationer överlag men inte med resultatet i kvartsfinalen där jag faktiskt tycker vi var det bättre laget. Hade vår boll i slutet varit över linjen så hade vi vunnit den matchen, det är jag helt övertygad om.

Han berömmer också tjejernas sätt att agera både på och utanför planen. Deras förmåga att snabbt ta till sig nya sätt att spela samt de taktiska direktiv de fått från ledarstaben.
– De har visat ett stort intresse för att lära sig och fortsätta utvecklas i rätt riktning och det har varit ett sant nöje att vara ledare för dessa 19 tjejer.
– Vi i ledarstaben vill också rikta ett stort tack till alla de fantastiska föräldrar som har varit på plats och stöttat tjejerna och bidragit starkt till de resultat som tjejerna nådde, avslutar Benny.

Alla resultat i SDF-SM 2018 F16 hittar du HÄR

*  *  *

Efter Skåne-killarnas förlust mot Västmanland på lördagen blev sista matchen i turneringen mot Jämtland/Härjedalen i en match om plats-13–16. En match som inleddes jämnt och där Skåne hade en 4–3-ledning efter första perioden.
– I andra perioden tar vi kommandot över matchen och drar ifrån. Vi är det bättre laget och kan till slut vinna komfortabelt, konstaterar killarnas distriktslagskapten Erik Hensfelt.

När Hensfelt blickar tillbaka för att summera killarnas SM handlar det mer om lärdomar för framtiden än de faktiska resultaten.
– Det har varit en resultatmässigt ganska tung turnering, men vi har fått spela utvecklande matcher i en oerhört tuff grupp.

– Noterbart är att båda finallagen kom från vår grupp, och att vi faktiskt verkligen utmanade de slutliga vinnarna Örebro i vår match mot dem.
Lärdomar och erfarenheter som killarna tar med sig i sin fortsatta utveckling som innebandyspelare.
– Våra killar har verkligen fått mäta sig med de allra bästa och på nära håll fått se och känna på vad som krävs för att tillhöra nationell elit. 

Samtliga resultat i SDF-SM P16 hittar du HÄR

 

Skribent: Niklas Svensander

 

 

Skånes Innebandyförbunds samarbetspartners: 

 

klubbhuset_logo_skibfse

 


Följ Skånes IBF
 

instagram  twitter 

facebook  YouTube
 

ibis_logga_ny2
 

Skåneidrotten

 

 

 

Postadress:
Skånes Innebandyförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 040-600 59 60
E-post: This is a mailto link