Hoppa till sidans innehåll

SIU i praktiken med ledarträff på hemmaplan

2016-10-03 11:30
Nu lanseras Ledarträff - SIU i praktiken, som en del av Skånes Innebandyförbunds arbete med ledarutveckling och SIU-implementering inom ramen för Skånsk Innebandy hela livet.
  • Uppdaterad: 2017-02-23 10:06

Skånes IBF:s utvecklingsarbete samlat under namnet Skånsk Innebandy hela livet utgår från visionen att Så många som möjligt ska hålla på med skånsk innebandy så länge som möjligt, i så bra verksamhet som möjligt. En väldigt viktig faktor för att uppnå detta är välutbildade ledare. För att ytterligare stärka våra ledare och ge dem en möjlighet till uppföljning från utbildningarna har vi skapat konceptet Ledarträff - SIU i praktiken. Träffarna ska vara ett komplement och en uppföljning till det som lärs ut på utbildningarna och kommer kunna genomföras med ledare på grön, blå, röd och brun nivå under säsongen:

– Vi har fått mycket input från ledare att det kan vara svårt att direkt ta till sig allt man lär sig på utbildningarna och att det kan vara en utmaning att applicera SIU i praktiken på sina träningar. Genom att erbjuda uppföljande praktiska ledarträffar på ledarnas hemmaplan är vi säkra på att ledarna kommer utveckla och stärka sin SIU-kompetens ytterligare, säger Sara Berglind på Skånes IBF, som tillsammans med Henrik Paulsson har arbetat fram konceptet.   

Upplägget på träffarna innebär att en eller flera föreningar samlar ett antal ledare för att tillsammans med en handledare från Skånes IBF eller föreningen titta på en träning för något av föreningens lag. Varje träff kommer att kretsa runt ett antal specifika teman, såsom kommunikation, motivation och aktivitet. Under träningen diskuterar och reflekterar deltagarna kring ledarens roll samt träningens innehåll. För att underlätta att genomföra ledarträffen på ett bra sätt har Skånes IBF tagit fram ett material för både deltagare och handledare: 

– Vi ser att träffen både kan inspirera ledare att gå fortsättningsutbildningar som Människan och vara en bra praktisk uppföljning för dem som redan gått flera utbildningar. För att få ut maximalt av träffen rekommenderar vi att deltagarna har genomgått minst en Grundutbildning, berättar Sara.

Konceptet med Ledarträff - SIU i praktiken testades redan under våren med ledare från Höllvikens IBF. En av de nöjda deltagarna på den träffen var Linnéa Brynell, som tränar Flickor 01-03. Hon tog med sig många delar till sina egna träningar framöver:

– Jag tyckte det var ett bra upplägg, man lärde sig mycket av att diskutera till en träning. Ens syn på träningen blev annorlunda och gjorde att man la märke till viktiga detaljer. Att se en träning från utsidan gör att det blir lättare att tänka på dessa viktiga saker. Det är inte lätt när man själv är mitt inne i det och alla barn är överallt på hela planen. På min egen träning kommer jag tänka på vad vi som tränare har för olika arbetsuppgifter och hur delaktiga vi är under varje övning. Att samarbeta är extremt viktigt och det märkte jag framförallt under den träningen.

Målet med träffen är just att deltagarna ska ha reflekterat över sitt eget ledarskap och fått med sig praktiska tips till sina egna träningar. Även ledarna för laget som tränar under träffen kommer utvecklas då också de kommer få med sig praktiska tips kring vad de kan tänka på vid träningar framöver:

– Vi vill inspirerara ledarna att löpande reflektera över sitt eget ledarskap och är helt övertygade om att det görs bäst genom att träffa och prata med andra ledare, avslutar Sara.  

Allt du behöver veta om Ledarträff - SIU i praktiken och anmälan finns här.  

Frågor och/eller input om Ledarträff - SIU i praktiken skickas till This is a mailto link.

 

Skribent: Henrik Paulsson
Epost: This is a mailto link

 

 

Skånes Innebandyförbunds samarbetspartners: 

 

klubbhuset_logo_skibfse

 


Följ Skånes IBF
 

instagram  twitter 

facebook  YouTube
 

ibis_logga_ny2
 

Skåneidrotten

 

 

 

Postadress:
Skånes Innebandyförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 040-600 59 60
E-post: This is a mailto link