Hoppa till sidans innehåll

Så tjänar ert lag pengar med hjälp av GUTZ

2017-09-06 10:01
Säsongen 2017/18 har Skånes Innebandyförbund inlett ett samarbete med GUTZ, som erbjuder idrottsföreningar, lag och skolklasser ett sätt att tjäna pengar till träningsläger, cuper etc.
  • Uppdaterad: 2017-09-06 10:24

– Att hitta olika sätt att öka intäkterna är en fråga som är gemensam för alla skånska innebandyföreningar oavsett storlek eller divisionstillhörighet. Därför känns det extra bra att via det här samarbetet kunna hjälpa till att marknadsföra GUTZ koncept inom skånsk innebandy, säger Henrik Wetterlundh, ordförande i Skånes Innebandyförbund.

Det finns idag en hel uppsjö av olika produkter och koncept på marknaden för förenings- och lagförsäljning. Allt från salami, tulpaner, choklad till toapapper och grillsåser…
GUTZ är en del av det Helsingborgsbaserade företaget Springhill Textile AB som är ett av Skandinaviens ledande importföretag inom textila konsumentartiklar.

– Det är jättekul att få jobba ihop med Skånes Innebandyförbund och hjälpa innebandyföreningarna och lagen i Skåne att förverkliga drömmar om till exempel träningsläger, cuper eller nya matchställ, säger Katarina Blom, affärsområdeschef för GUTZ på Springhill Textile AB.

Med GUTZ får ni både snygga och lättsålda produkter i hög kvalitet i snygga presentaskar. Förutom tränings- och underkläder för både vuxna och barn, även textilprodukter för hemmet som passar alla.

GUTZ har dessutom flera fördelar jämfört med liknande koncept för förenings- eller lagförsäljning:

• Hög förtjänst
GUTZ ger högst förtjänst per såld förpackning jämfört med sina konkurrenter! Där laget får behålla hela 60 kr för varje sålt paket à 200 kr. Enligt GUTZ erfarenhet säljer en genomsnittlig kund (ett lag eller en klass) totalt 150 paket och tjänar därmed 150 x 60 kr = 9 000 kr.

• Samarbetsavtal ger extra bonus
Sluter föreningen dessutom ett samarbetsavtal med GUTZ kan det dessutom utgå en extra bonus på mellan 5 och 15 kr per såld förpackning som tillfaller föreningen. Detta förutom de 60 kr per paket som går till det laget/lagen som säljer GUTZ produkter.

– Detta upplägg främjar både klubbkänslan och samhörigheten när hela föreningen får en bonus av försäljningen som sker ute i de olika lagen, förklarar Katarina Blom och utvecklar:
– Vi ser ju ibland hur enskilda lag med väldigt drivna ledare eller föräldrar lyckas samla in massor av pengar just till sin egen lagkassa och kan åka på massor av turneringar och cuper. Samarbetsavtalen som gynnar hela föreningen är ett sätt att motverka sådana effekter.

• Enkelheten
Med GUTZ koncept är det enkelt att starta och sköta en försäljningsperiod som varar i tre veckor. Bland annat sker all administration via hemsidan gutz.se. Och med GUTZ nya kostnadsfria mobilapp (via App-Store eller Google Play) blir det dessutom ännu enklare!
Med appen kan kunderna både beställa och betala sina paket direkt i appen. Då slipper kontaktpersonen/lagledaren samla in beställningslistor och både kunder och säljare slipper hantera kontanter.

• Inga exklusivitetsavtal
En försäljningsperiod med GUTZ produkter varar i tre veckor och till skillnad från en del andra aktörer på marknaden förbjuder GUTZ inte er att sälja andra typer av produkter som inte är kläder.

Låter ovan intressant för just DITT lag eller förening eller du vill veta mer; kontakta då GUTZ via nedan kontaktuppgifter:

Fredrik Casta, säljare
0769-942 28 64
This is a mailto link

All info hittar du på GUTZ hemsida: gutz.se 

HÄR beställer du gratis varuprov!  

LADDA NER  4 steg till en lyckad försäljning med GUTZ!

Skribent: Niklas Svensander
Epost: This is a mailto link

 

 

Skånes Innebandyförbunds samarbetspartners: 

 

klubbhuset_logo_skibfse

 


Följ Skånes IBF
 

instagram  twitter 

facebook  YouTube
 

ibis_logga_ny2
 

Skåneidrotten

 

 

 

Postadress:
Skånes Innebandyförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 040-600 59 60
E-post: This is a mailto link