Sammanfattning SDF-SM i Umeå dag 3! - Skånes Innebandyförbund
Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning SDF-SM dag 3

2018-01-07 00:56
Så var tredje dagen av SDF-SM till ända och det var återigen dags att ta pulsen på våra distriktslagskaptener Benny Sand (F16) och Erik Hensfelt (P16). En dag som såklart domineras av F16-tjejernas kvartsfinalplats mot Västerbotten.
  • Uppdaterad: 2018-01-07 00:58

Tjejerna som inledde sin dag med sista och avgörande matchen i gruppspelet mot Västmanland. En match med glasklara förutsättningar: det krävdes seger för att Skåne skulle ta sig till eftermiddagens kvartsfinal.

Matchen öppnade i ett virvlande tempo där Västmanland kunde gå fram till en 1-0-ledning efter spel i powerplay, men efter det var det bara ett lag på banan, anförda av fyramålsskytten(!) Lisa Kringstad…
– Vi visade tydligt att vi ville mycket mer än Västmanland idag vilket också var något vi hade pratat om, berättar Benny Sand.

Segersiffrorna skrevs till slut till 6–3, Skåne vann gruppen och kvartsfinalplatsen mot hemmadistriktet Västerbotten var klar. För övrigt den andra raka kvartsfinalplatsen i SDF-SM.

Skåne-tjejerna började kvartsfinalen piggt och det verkade som att Västerbotten är mest tagna av stundens allvar. Det var också Skåne som kunde ta ledningen, men Västerbotten gjorde ett litet ryck i andra och gick upp till 3–1.
– Vi bjuder på ännu en välspelad och spännande match och lyckas komma ikapp till 3–3.
Men tre minuter från slutet tog Västerbotten på nytt ledningen 4–3 efter att ha börjat mata långbollar på sina forwards.
Slutet blir högdramatiskt och Skåne hade i slutsekunderna en boll som dansade på mållinjen bakom Västerbottens målvakt i spel sex mot fem.
– En tung förlust och jag tycker vi är värda ett bättre slut på denna resa. Men idrott är inte alltid rättvis! Nu gäller det att ladda om batterierna en sista gång för att knipa en 5:e plats imorgon i sista matchen mot Värmland.

Match om 5:e plats:
Sön. 7/1, kl 12:30        Värmland–Skåne F16

* * *

F16-tjejerna var faktiskt inte de enda skåningarna som nådde kvartsfinalrundan på lördagen. SkIBF säger även stort grattis till våra tre skånska domarpar på plats som alla tre gick vidare och fick döma varsin kvartsfinal:

David Dornlöv/Hussein Ibrahim dömde
P16-kvartsfinalen: Värmland–Gästrikland

Johan Hiller Holmåker/Jens Staaf dömde
P16-kvartsfinalen: Örebro–Västerbotten

Erik Hindemith/Fredrik Lundborg dömde
F16-kvartsfinalen: Östergötland–Stockholm

Sent på lördagskvällen stod det även klart att David Dornlöv/Hussein Ibrahim dessutom fått en av semifinalerna i Pojkar 16-klassen, nämligen den mellan Göteborg–Södermanland. Även Erik Hindemith/Fredrik Lundborg gick vidare till sista dagen och kommer att döma ett antal placeringsmatcher.

Stort grattis till båda paren säger vi från SkIBF!

 * * *

För Skånes P16-killar handlade lördagen om en enda placeringsmatch, den mot Västmanland sent på eftermiddagen.
– Idag fick vi en ledig förmiddag där vi fick sova ut och kunde titta på tjejernas sista gruppspelsmatch, berättar Erik Hensfelt.
– Västmanland var ett lag som vi inte visste så mycket om, mer än att de också slutade fyra i sin grupp.
När matchen väl satte igång var det Skåne-killar som öppnade med mest fart och bollinnehav och tog också rättvist ledningen.
– Tyvärr åt sig Västmanland in i matchen igen och kunde till slut vända och vinna. Nu handlar det om att ladda om för den avslutande imorgon mot Jämtland/Härjedalen, konstaterar Hensfelt

Match om plats 13-16:
Sön. 7/1, kl 11:00        Skåne P16–Jämtland/Härjedalen

* * *

SÅ FÖLJER NI SKÅNELAGEN SISTA SM-DAGEN!

På innebandy.se/tv, via liveplattformen LiveArena, sänds samtliga matcher från Umeå, från gruppspel till slutspel ända fram till söndagens finaler. Det är enkelt att lösa ett abonnemang, antingen månads- eller årsvis via länken ovan.

Från torsdag till söndag kommer Svensk Innebandy att finnas på plats och uppdatera hela dagarna på både Facebook och Instagram. Det blir videointervjuer, klipp på mål, spelarjubel från omklädningsrum och så klart extra finalfokus på söndag. Bland mycket annat.
Sök på "Svensk Innebandy" på Facebook och Instagram så hittar ni rätt.

Förutom ovan har SDF-SM även en egen Facebook-sida samt hemsida via Sportswik; klicka här!
Via hemsidan kan ni även ladda ner SPORTSWIK-appen där ni kan följa både resultaten från matcherna och bilder och inlägg från lagen själva samt föräldrar och fans på plats i Umeå.  

Förutom ovan hittar ni såklart alla resultat från SDF-SM även via iBIS: Flickor 16 och Pojkar 16 samt via Svensk innebandys officiella resultat-app (som finns att ladda ner antingen via App Store eller Google Play).

Skribent: Niklas Svensander

 

 

Skånes Innebandyförbunds samarbetspartners: 

 

klubbhuset_logo_skibfse

 


Följ Skånes IBF
 

instagram  twitter 

facebook  YouTube
 

ibis_logga_ny2
 

Skåneidrotten

 

 

 

Postadress:
Skånes Innebandyförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 040-600 59 60
E-post: This is a mailto link