Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning SDF-SM i Umeå dag 2!

2018-01-06 02:28
Andra dagen av SDF-SM i Umeå är till ända och hemsidan tog ett nytt snack med våra två distriktslagskaptener Benny Sand (F16) och Erik Hensfelt (P16) efter denna den andra dagen.
  • Uppdaterad: 2018-01-09 09:48

Killarnas andra SM-dag inleddes med morgonmatch mot Örebro – ett av lagen som tippats kunna gå hela vägen i årets SM. Anförda av duon Malte Lundmark och Emil Ruud, båda med seniorspel i SSL i bagaget är det också Örebro som inleder bäst och gör 1–0. Men Skåne kvitterar omgående och utökar till både 2–1 och 3–1. Och trots att Örebro har spelet kan röd-gult gå till pausvila med ledning 3-2.
– Matchen mot Örebro är ett stort steg framåt jämfört med torsdagens matcher. Vi har betydligt mer fart i vårt spel och skapar många lägen, säger Erik Hensfelt.

Andra perioden blir en riktig holmgång mellan två riktigt duktiga lag där Örebro för spelet och ligger före i målprotokollet men där Skåne hela tiden svarar med vassa kontringar. Örebro leder därför ”bara” med uddamålet 6-5 inför sista.
I tredje perioden fortsätter Örebro att föra matchen och istället för att Skåne lyckas komma närmare kan istället Emil Ruud lyfta in 9-6 i tom bur när Skåne jagar på slutet.

Vilket gjorde att Skåne-killarna var tvungna att vinna, och dessutom med ett antal mål, i sista gruppspelsmatchen mot Södermanland.
– Vi möter ett fysiskt och skickligt Södermanland samtidigt som vi känns lite trötta efter den intensiva matchen mot Örebro, analyserar Hensfelt
Södermanland har också en välförtjänt 5–0-ledning efter två perioder.
– Södermanland vinner duellerna och har mer fart. I tredje perioden plockar vi målvakten för att ge oss själva chansen att komma in i matchen men istället gör Södermanland ett par mål till och vinner fullt rättvist med 8-0, konstaterar Erik Hensfelt.

Därför väntar nu spel om plats 13-16 sent på lördagseftermiddagen, där Skåne-killarna ställs mot vinnarna i matchen Hälsingland–Västmanland.

*  *  *

Medan killarna hade det tufft på fredagen och missade kvartsfinalspelet så lever drömmen om slutspel fortfarande för Skåne-tjejerna. Detta efter att man spelat 2–2 mot Småland i sin enda fredagsmatch.
– Dagens match var ett stort steg uppåt i både fart och kvalitet på matchen. Det märktes att det var vinna eller försvinna för båda lagen, analyserar Benny Sand.
Efter en jämn matchinledning är det Småland som går fram till en 2–0-ledning efter halva matchen. Men Skåne visar moral och under två lyckosamma minuter precis innan andra periodpausen gör man både 1–2 och 2–2.

– Halvvägs in i sista perioden tar Småland time-out och vi förbereder oss på en storm. Men vi reder ut anstormningen och har dessutom flera bra chanser att göra 3–2 i öppen kasse, säger Sand.
– Vi gör en riktigt bra match och förpassar Småland ut ur SM och ger oss själva möjligheten att ta oss till slutspel.

Nu väntar den sista och avgörande gruppspelsmatchen mot Västmanland kl. 09:00 på lördagsmorgonen. Västmanland toppar tabellen på sex poäng, före Skåne och Norrbotten, båda på fem poäng. Så Skåne-tjejerna måste slå Västmanland samtidigt som Norrbotten inte får vinna för stort mot ett Gotland med tre raka förluster.

I matchen mot Västmanland får Skåne klara sig utan Stanstads Cornelia Bürgler som fick uppsöka sjukhus efter en olycklig sargduell i matchen mot Småland. Glädjande nog verkar det inte vara så allvarligt som man först trodde, men tyvärr är det färdigspelat för henne i detta SM.

*  *  *

Helgens SDF-SM är inte bara mötesplats för de bästa spelarna och lagen och utan även distriktens bästa domarna är på plats i Umeå.
Som vi berättat om tidigare har Skåne hela tre par på plats. Hemsidan tog ett kvälls-snack med Malmö-paret David Dornlöv och Hussein Ibrahim som gör sitt allra första SDF-SM.
– Det är jätteroligt att få den här möjligheten att utvecklas som domare, säger David Dornlöv och får medhåll av sin domarkollega.
– Hela inramningen med publik och duktiga taggade spelare är helt fantastisk!

Vad är den största utmaningen när man dömer ett SM?
– Spelarna har så olika bakgrund. Vissa spelar ungdomsinnebandy i vanliga fall, andra har kanske provat på seniorinnebandy på division 2-nivå medan vissa till och med spelar i SSL. Då kan det vara svårt att hitta rätt nivå och balans, säger David Dornlöv som tillsammans med Hussein Ibrahim i vanliga fall dömer H2 i Skåne men även har fått testa en H1-match. Målet är att röra sig uppåt och förhoppningsvis en dag döma SSL.
Nu kan de i alla fall bocka av SDF-SM som ett delmål på vägen.

Fotnot: Förutom David Dornlöv och Hussein Ibrahim så finns ytterligare två skånska domarpar på plats i Umeå, nämligen Johan Hiller Holmåker/Jens Staaf och Erik Hindemith/Fredrik Lundborg.

*  *  * 

Sista gruppspelsmatchen Skåne F16:

Flickor 16:   Lör. 6/1, kl 09:00         Västmanland–Skåne

Placeringsmatch Skåne P16:

Pojkar 16:   Lör. 6/1, kl 17:00          Skåne–Västmanland/HälsinglandSÅ FÖLJER NI SKÅNELAGEN UNDER SDF-SM!

På innebandy.se/tv, via liveplattformen LiveArena, sänds samtliga matcher från Umeå, från gruppspel till slutspel ända fram till söndagens finaler. Det är enkelt att lösa ett abonnemang, antingen månads- eller årsvis via länken ovan.

Från torsdag till söndag kommer Svensk Innebandy att finnas på plats och uppdatera hela dagarna på både Facebook och Instagram. Det blir videointervjuer, klipp på mål, spelarjubel från omklädningsrum och så klart extra finalfokus på söndag. Bland mycket annat.
Sök på "Svensk Innebandy" på Facebook och Instagram så hittar ni rätt.

Förutom ovan har SDF-SM även en egen Facebook-sida samt hemsida via Sportswik; klicka här!
Via hemsidan kan ni även ladda ner SPORTSWIK-appen där ni kan följa både resultaten från matcherna och bilder och inlägg från lagen själva samt föräldrar och fans på plats i Umeå.  

Förutom ovan hittar ni såklart alla resultat från SDF-SM även via iBIS: Flickor 16 och Pojkar 16 samt via Svensk innebandys officiella resultat-app (som finns att ladda ner antingen via App Store eller Google Play).

Kort sagt, det kommer att finnas massor av sätt att följa våra Skånelags framfart under SDF-SM även om man inte är på plats uppe i Umeå.

Skribent: Niklas Svensander

 

 

Skånes Innebandyförbunds samarbetspartners: 

 

klubbhuset_logo_skibfse

 


Följ Skånes IBF
 

instagram  twitter 

facebook  YouTube
 

ibis_logga_ny2
 

Skåneidrotten

 

 

 

Postadress:
Skånes Innebandyförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 040-600 59 60
E-post: This is a mailto link