Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Wiklund Med värvningen av finske landslagsstjärnan Nico Salo fortsätter FCH på den inslagna "finska linjen"...

Nytt försvarsspel och hårt jobb i nya FCH

2017-09-27 22:15
När FC Helsingborg inleder mot Höllviken i Arenan på fredag är det på flera sätt ett nytt lag med både ny tränare + ett antal tunga gamla FCH-profiler som lämnat föreningen. SkIBF.se tog ett snack med nye tränaren Patric Johansson inför premiären...
  • Uppdaterad: 2017-09-27 23:06

Det är som sagt ett nytt och annorlunda FC Helsingborg som kliver in i Arenan på fredag kväll. I defensiven är det nu någon annan som måste gå in och leverera Kristoffer Fälts uppoffrande jobb runt eget mål och längs sargerna, efter att Fält lagt klubban på hyllan och satsar på en civil karriär i Stockholm.

Men allra yngsta tappen är utan tvekan publikfavoriten och poängkungen Daniel Johnsson tillsammans med Hampus Dargren som ihop svarade för hela 117 poäng (!) förra säsongen. Därför har FCH också varit tvunget att värva in klasspelare som till exempel finske landslagsbacken/-centern Nico Salo som var med och tog hem VM-guldet med Finland förra säsongen.

På tränarsidan blickade klubben söderut och fastnade för Malmö FBC:s Patric Johansson med förflutet även hos Landskronas division 1-herrar. Under försäsongen har Patrics nya FCH imponerat och vunnit samtliga matcher utom en mot fjolårets SM-finalister Växjö.

Hur kommer publiken i Helsingborg Arena märka att det finns en ny kapten på FCH-skutan?
– Genom ett nytt försvarsspel där vi jobbar extremt hårt för varandra. Vi ska vara ett beslutsfattande lag där laget alltid sätts framför individen i kombination med att individuella prestationer tillåts i hög utsträckning.

Ni har i finländaren Nico Salo värvat in en riktig världsspelare på en back-/centerplats samt en powerforward i tjecken Daniel Sebek… Men frågan FCH-fansen ställer sig är vem som ska göra alla de poäng (117 st) som försvunnit med Daniel Johnsson och Hampus Dargren?
– Vi tänker inte i termer att vi har värvat ersättare till dessa bägge spelare, däremot har vi värvat flera attitydsspelare och tillsammans ska vi se till att poängskörden blir tillräcklig för att nå vårt mål.

Ni möter ett Höllviken som föll med 4–7 i sin premiär hemma mot Pixbo… Vilken typ av matchbild förväntar ni er på fredag och vilka är nycklarna till seger för er del?
– Vi förväntar oss en matchbild där vi tar tag i spelet från start och fattar de beslut som krävs för att vinna matchen. Det kommer säkerligen bli en attraktiv match för publiken och för vår del blir tydlighet och disciplin viktigt.


Kommit & gått inför säsongen 2017/18

+
Nyförvärv: Nico Salo (Classic i Finland), Patrik Suchanek (IBK Dalen), Daniel Sebek (Wiler-Ersigen, Schweiz), Andreas Lindholm (Hovslätt), Fredrik Azelius (BAT Berlin)Förluster: Daniel Johnsson (Wiler-Ersigen, Schweiz), Jami Manninen (Happee, Finland), Carl Nilsson (Munka Ljungby), Adam Wedberg (Karlstad), Oskar Nielsen (Munka Ljungby), Joel von Reis (Munka Ljungby) samtHampus Dargren och Kristoffer Fält (bådea slutat)

FC HELSINGBORG – HÖLLVIKENS IBF

TID: Fred. 29/9, kl. 19:00
PLATS: Helsingborg Arena


Länk till EVENEMANGET på Facebook!

* * * 

För er som inte har möjlighet att uppleva matchen på plats i Helsingborg Arena på fredag så finns även chansen att  se matchen live via webben och SSLplay.se 

Skribent: Niklas Svensander
Epost: This is a mailto link

 

 

Skånes Innebandyförbunds samarbetspartners: 

 

klubbhuset_logo_skibfse

 


Följ Skånes IBF
 

instagram  twitter 

facebook  YouTube
 

ibis_logga_ny2
 

Skåneidrotten

 

 

 

Postadress:
Skånes Innebandyförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 040-600 59 60
E-post: This is a mailto link