Nya målburar i Knatteligan och Poolspel! - Skånes Innebandyförbund
Hoppa till sidans innehåll

Nya målburar i Knatteligan och Poolspel!

2016-06-24 12:20
SkIBF har, som vi berättat om tidigare här på hemsidan, beslutat att införa de mellanstora målburarna 120 x 90 cm som är betydligt bättre anpassade för killar och tjejer i 10-årsåldern, än de vanliga fullstora målen.
  • Uppdaterad: 2017-02-23 10:06

Det är på grön nivå i Knatteligans A-klass (6-9 år) som det kommande säsong införs spel tre mot tre med målvakt och de nya mellanstora målen. Även på blå nivå och Poolspelets C-klass (9-11 år) kommer man nästa säsong att spela på mellanstora mål.
– Det är ett välkänt faktum att de fullstora målen är för stora för våra yngsta målvakter. Det är nästan helt omöjligt att som nybörjar-målvakt rädda bollen med så stora mål, säger Fredrik Roos, ordförande i SkIBF:s Tävlingskommitté.

Skånes Innebandyförbund jobbar därför just nu hårt med att informera våra skånska kommuner om dessa nya tävlingsbestämmelser. Allt för att de nya målburarna ska kunna finnas på plats i så många hallar som möjligt när den nya säsongen drar igång efter sommaren.
– Vår förhoppning är att man från kommunernas sida vill medverka till denna förändring genom att köpa in dessa mellan­stora målburar, säger Niklas Svensander, kanslichef på Skånes Innebandyförbund och utvecklar:
– Och utifrån ett barnrättsperspektiv visar vi även att vi utgår från barnens bästa och förändrar vår verksamhet utifrån barns speciella förutsättningar.

För att hjälpa både de skånska kommunerna och de föreningar som väljer att själva köpa in dessa nya mål, har SkIBF via vår materialleverantör Klubbhuset.com tagit fram ett kanonerbjudande med ett extra bra pris på målburar medium; 120 x 90 cm.

Fotnot: Matchspelet i de berörda barn- och ungdomsklasserna i Knatteligan och Poolspelet inleds v 42 (= helgen 22-23/10). Tänk också på att det krävs fyra nya målburar då det spelas två matcher samtidigt vid ett Knatteliga-sammandrag.

KLICKA HÄR för Klubbhusets specialerbjudande på målburar!

 

Skribent: Niklas Svensander

 

 

Skånes Innebandyförbunds samarbetspartners: 

 

klubbhuset_logo_skibfse

 


Följ Skånes IBF
 

instagram  twitter 

facebook  YouTube
 

ibis_logga_ny2
 

Skåneidrotten

 

 

 

Postadress:
Skånes Innebandyförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 040-600 59 60
E-post: This is a mailto link