Nu startar nätverket för junior- och seniortränare i Skåne - Skånes Innebandyförbund
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Wiklund

Anmäl dig till utbildningen för junior- och seniortränare!

2018-04-10 10:10
I maj ges en fantastisk möjlighet för dig som är ledare på junior- och seniornivå. I nätverket för junior- och seniortränare träffar du andra ledare och tillgodogör dig samtidigt en utbildning tillsammans med instruktörer i toppklass.
  • Uppdaterad: 2018-04-27 09:09

Utbildningen och tränarnätverket junior/senior riktar sig i huvudsak till dig som är tränare/ledare för lag i Juniorallsvenskan (JAS), D1, D2, D3, DJ19, H1, H2, H3, H4, Herrar Utveckling och HJ18. 

Under tre träffar i maj kommer du som deltar att utbildas och öka din kompetens inom bland annat områdena idrottspsykologi, taktik och träningsplanering. Du kommer även få en mängd övningar att bygga ut din övningsbank med. De två första träffarna består av teori medan den avslutande träffen även innefattar praktik i hall. 

De huvudsakliga utbildningsinstruktörerna i nätverket är Mikael Karlberg, förbundskapten för Danmarks herrlandslag och tidigare bland annat SSL-tränare i FC Helsingborg och AIK samt Oskar Odenstorp, tränare i Bjärred IBK:s herrlag och mycket uppskattad utbildningsinstruktör inom Svensk Innebandy.    

För att så många som möjligt ska kunna delta ges de första två träffarna vid flera tillfällen och på tre orter i Skåne; Malmö, Helsingborg och Kristianstad. Den tredje och sista gemensamma träffen äger rum i Malmö.
(Uppdatering 180424: P g a för få anmälda i Kristianstad ställs de träffarna in. Hör av er till This is a mailto link om ni hade tänkt gå i Kristianstad).


Träff 1 (18.00-21.30):
Måndag 7 maj i Malmö
Tisdag 8 maj i Helsingborg
Onsdag 9 maj i Kristianstad

Träff 2 (18.00-21.30)
Måndag 14 maj i Malmö 
Tisdag 15 maj i Helsingborg 
Onsdag 16 maj i Kristianstad 

Gemensam träff 3 (heldag ca 8.30-17.30):
Lördag 26 maj i Malmö

De tre träffarna kommer sammantaget ge en utbildning för junior- och seniorledare inom strukturen för Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU-modellen). Utbildningen är subventionerad till 70% via Idrottslyftet, vilket gör att kostnaden per deltagare på 5 500 kr blir en faktisk kostnad på 1 650 kr, förutsatt att din förening söker medel från Idrottslyftet för ditt deltagande.

För att vara berättigad till subventionen ska du som deltagare vara med på samtliga tre träffar. Du ska också, inför den första träffen, genomföra Grundutbildningen för junior- och seniortränare, en digital utbildning som kan göras hemifrån på någon timme. Även denna utbildning är subventionerad till 70% via Idrottslyftet.  
Gör Grundutbildningen här

Anmälan till tränarnätverket junior/senior görs via denna länk till utbildningen som benämns Brun utbildning 1 i iBIS. Välj Malmö, Helsingborg eller Kristianstad beroende på var du tänkt gå de första två träffarna. Om du inte kan delta på något av de två datumen på "din" ort finns möjligheten att gå på något av tillfällena på de andra två orterna. 

Frågor om utbildningen och tränarnätverket skickas till This is a mailto link.

Om träffarna i maj faller väl ut är Skånes IBF:s ambition att regelbundet fortsätta anordna nätverksträffar för junior- och seniortränare under säsongen 18/19. 

Skribent: Henrik Paulsson
Epost: This is a mailto link

 

 

Skånes Innebandyförbunds samarbetspartners: 

 

klubbhuset_logo_skibfse

 


Följ Skånes IBF
 

instagram  twitter 

facebook  YouTube
 

ibis_logga_ny2
 

Skåneidrotten

 

 

 

Postadress:
Skånes Innebandyförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 040-600 59 60
E-post: This is a mailto link