Hoppa till sidans innehåll

Lucka 15: Skånsk Innebandys värdegrund

2016-12-15 04:42
I dagens och morgondagens lucka tittar vi närmre på Skånsk Innebandys värdegrund. Vi börjar idag med tre inspirerande filmer om vilka värden vi baserar vår verksamhet på inom skånsk innebandy.
  • Uppdaterad: 2017-02-23 10:06

Skånes IBF:s värdegrund är att "All verksamhet inom skånsk innebandy ska ta sin utgångspunkt i Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU), Barnrättsperspektivet samt Innebandyn Vill".

Det första steget är att förstå vad dessa olika delar, som vi bygger vår verksamhet på, innebär. I de tre filmerna nedan får vi en snabb inblick i värdegrundens innebörd.  

För att en värdegrund på riktigt ska genomsyra ett förbund eller en förening är det emellertid också viktigt att den konkretiseras och hålls levande i den dagliga verksamheten. I morgondagens lucka fördjupar vi oss därför lite mer i hur föreningar kan skapa, utveckla och implementera sin värdegrund.

Idrotten Vill
Idrottsrörelsen har kommit överens om en gemensam värdegrund som all verksamhet ska utgå ifrån. Filmen om Idrotten Vill beskriver illustrativt hur Svensk Idrott gemensamt har beslutat att idrott i Sverige ska bedrivas:
Svensk Innebandy Vill
Den här säsongen tog Svensk Innebandy ett nytt grepp och skapade en film av sin Verksamhetsplan för säsongen 2016-17. I den beskrivs bland annat innebandyns värdegrund och Svensk Innebandys Utvecklingsmodell på ett bra sätt: FN:s barnkonvention
Slutligen så har Röda Korsets Ungdomsförbund skapat en film om barns rättigheter inom idrotten. Filmen riktar sig direkt till barn- och ungdomar, och alla inom idrotten har nytta av att se den. 

Skribent: Henrik Paulsson
Epost: This is a mailto link

 

 

Skånes Innebandyförbunds samarbetspartners: 

 

klubbhuset_logo_skibfse

 


Följ Skånes IBF
 

instagram  twitter 

facebook  YouTube
 

ibis_logga_ny2
 

Skåneidrotten

 

 

 

Postadress:
Skånes Innebandyförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 040-600 59 60
E-post: This is a mailto link