Hoppa till sidans innehåll

Kommunikation och entreprenörskap i fokus på Framtidens ledarskap

2017-06-10 13:16
Lördagen bjöd på den andra träffen i utbildningen Framtidens ledarskap. Fokus under dagen var på entreprenörskap inom idrotten och att utveckla deltagarnas eget inkluderande ledarskap.
  • Uppdaterad: 2017-06-11 08:59

Utbildningen och nätverket Framtidens ledarskap i Skåne vänder sig till de som är mellan 16-25 år gamla, är aktiva i en skånsk innebandyförening och som vill utveckla sitt ledarskap. I utbildningen som pågår under 2017 deltar unga från tio skånska föreningar: FC Cimrishamn, FC Helsingborg, IBK Lund, Lönsboda IBK, Malmö FBC, Munka-Ljungby IBK, IK Stanstad, Röke IBK, Åkarps IBK och Åstorp/Kvidinge IBS.

På den första träffen i april låg fokus på hur strukturer och kulturer kan inkludera eller exkludera i idrottsföreningar. Under gårdagen fick deltagarna jobba vidare med ett inkluderande ledarskap, men mer ur ett individperspektiv.    

På förmiddagen föreläste Mikaela Färnqvist om idrottsentreprenörskap och att ha modet att utveckla sina idéer till handling. Deltagarna diskuterade gruppvis hur deras respektive föreningar kan bli mer inkluderande för fler målgrupper och fick sedan utveckla vidare dessa idéer med hjälp av ett antal verktyg. 

På eftermiddagen tog Joakim Bååth över som utbildningsledare, där han pratade kring det inkluderande ledarskapet utifrån bland annat kommunikation, motivation och självkännedom om sitt ledarskap. Föreläsningen varvades med att deltagarna fick genomföra en stor del övningar, både individuella och gruppvis med syftet att utforska och utveckla sitt eget ledarskap.  

Emelie Sjöberg från Åstorp/Kvidinge IBS är en av deltagarna i Framtidens ledarskap och hon var mycket nöjd med dagen:

– Jag tyckte att dagen var otroligt rolig och väldigt lärorik. Vi fick många härliga skratt och även utveckla och bilda nya idéer. Dessutom fick vi massor av inspiration. Jag lärde mig att tänka i nya banor och se personer på ett sätt som jag kanske inte tidigare tänkt på. 

Att jobba med sitt inkluderande ledarskap fortsätter på hemmaplan för Emelie:

– Jag vill ta med mig från dagen att kämpa med allas möjlighet till att få idrotta. 

Den tredje och sista träffen kommer äga rum 3-4 november i samband med Euro Floorball Tour i Malmö. Då kommer deltagarna förutom utbildningen bland annat kolla på en match med världens bästa innebandyspelare och träffa ledare från dam- och U19-damlandslaget. 

Skribent: Henrik Paulsson
Epost: This is a mailto link

 

 

Skånes Innebandyförbunds samarbetspartners: 

 

klubbhuset_logo_skibfse

 


Följ Skånes IBF
 

instagram  twitter 

facebook  YouTube
 

ibis_logga_ny2
 

Skåneidrotten

 

 

 

Postadress:
Skånes Innebandyförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 040-600 59 60
E-post: This is a mailto link