Hoppa till sidans innehåll

Höllviken & Malmö i gemensam SSL-fest

2018-02-05 12:25
Nu på söndag 11 februari bjuds det på dubbel SSL-fest i Halörhallen i Höllviken. Detta när de båda SSL-föreningarna Höllviken IBF och Malmö FBC gör ett gemensamt arrangemang när topplagen Storvreta (herr) och Täby (dam) kommer till Skåne.
  • Uppdaterad: 2018-02-05 12:41

Dagen kommer att slå sig in i den skånska innebandyhistorien då det aldrig tidigare har spelats två matcher i högsta serien efter varandra i samma hall.

– Redan förra säsongen arrangerade vi en hemmamatch utanför Malmö och som enda SSL-klubb på damsidan i Skåne är det en viktig uppgift för oss att sprida daminnebandy på högsta nivå så mycket vi kan i distriktet. Detta är ett sätt, sen gillar vi att samverka med andra klubbar, kommenterar Malmö FBCs klubbchef Mikael Jeppsson om varför damlaget får spela en hemmamatch "på bortaplan".

I Höllviken var man med på noterna:
– När diskussionen kom på tal var det inte mycket att tveka på. Vi har jobbat hårt med vår flicklagsverksamhet och att då få möjligheten att visa upp det bästa på damsidan på hemmaplan för våra flicklag är ju perfekt, tycker Höllvikens kanslichef Fredrik Sjöstedt.

Och redan nu finns det funderingar på ytterligare gemensamma arrangemang i framtiden där även Skånes tredje SSL-förening FC Helsingborg är involverat.
– Det hade varit häftigt att skapa en Skånsk Innebandyfest med matcher, kringarrangemang och bankett på kvällen! avslutar Mikael Jeppsson.     

* * *

FÖRELÄSNING OM MATCHCOACHNING MELLAN MATCHERNA!
Förutom de båda matcherna anordnas det även en föreläsning med meriterade skånske tränarprofilen Mikael Karlberg om matchcoachning.

Karlberg, som bland annat tränat AIK och FC Helsingborg i SSL samt även varit läktarcoach och scout åt herrlandslaget, kommer att föreläsa om hur man förändrar en matchbild som är huvudtemat för dagen. Han kommer även att ta upp även vad man kan påverka inför en match och hur man jobbar med sin grupp.

Föreläsningen sker kl 15.00 – 16.00 och kostar 100 kr/person och ingen föranmälan krävs utan det räcker att komma till hallen och betala i entrén.

När:       Söndagen den 11:e januari   
Tid:        15.00 – 16.00
Plats:     Halörhallen (matsalen), Höllviken   
Pris:       100 kr/pp     

* * *

Malmös FBC:s damer ligger just nu på slutspelsplats som sjua, men har fem raka riktigt tuffa matcher när man möter samtliga fem lagen på plats 1 till 5(!). 

För Höllvikens del skulle tre poäng i söndagens match mot tabellettan Storvreta göra att man man får lite säkrare mark under fötterna, och håller undan för AIK som jagar bakifrån för att ta sig upp på rätt sida nedflyttningsstrecket.

Det finns med andra ord mycket att spela om nu på söndag för både Höllviken och Malmö. Så kom igen nu innebandy-Skåne nu fyller vi Halörhallen på söndag!
  

SKÅNSK SSL-FEST PÅ SÖNDAG 11/2!

Kl. 13:00    Malmö FBC – Täby FC
Kl. 16:00    Höllvikens IBF – Storvreta IBK

Biljett till denna söndagens SSL-fest skaffar du via:   http://hibf.ebiljett.nu/Home/Tickets/31/false

För detta är ett historiskt evenemang som ni inte vill missa!

  

Skribent: Niklas Svensander

 

 

Skånes Innebandyförbunds samarbetspartners: 

 

klubbhuset_logo_skibfse

 


Följ Skånes IBF
 

instagram  twitter 

facebook  YouTube
 

ibis_logga_ny2
 

Skåneidrotten

 

 

 

Postadress:
Skånes Innebandyförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 040-600 59 60
E-post: This is a mailto link