Hoppa till sidans innehåll

Förlängd möjlighet att ansöka till utbildningen Framtidens ledarskap

2017-03-23 10:16
Intresset är stort för utbildningen Framtidens ledarskap, där aktiva i skånska innebandyföreningar, 16-25 år gamla, kommer utbildas med fokus på ett inkluderande ledarskap. Nu förlängs möjligheten att ansöka/nominera till och med 31 mars.
  • Uppdaterad: 2017-03-23 11:41

Under hösten lanserade Skånes IBF satsningen Ung i SkIBF, där vi riktar oss till unga upp till 25 år. I satsningen stöttar SkIBF ledare och domare samt verkar för att öka mångfalden genom att unga får en större delaktighet inom skånsk innebandy. I höstas arrangerade vi även den första konkreta aktiviteten i satsningen i form av Mitt första ledaruppdrag, som är en utbildning för 12-15-åringar i idrottsföreningar. Nu fyller vi på innehållet i Ung i SkIBF med utbildningen Framtidens ledarskap, där syftet är att erbjuda framtidens ledare, 16-25 år gamla, en kvalificerad ledarutbildning och ett nätverk kring ett inkluderande ledarskap.

– Vi vill utbilda, inspirera och skapa möjligheter för unga människor med ledarambitioner inom skånsk innebandy och förhoppningen på sikt är att stärka engagemanget och viljan hos deltagarna att behålla/anta ledaruppdrag inom skånsk innebandy, säger Sara Berglind på Skånes IBF.

Deltagarna i Framtidens ledarskap kommer träffas vid tre tillfällen under 2017. Varje tillfälle har ett tema och träffarna bygger tillsammans ett utbildningspaket kring ett inkluderande ledarskap. På träffarna kommer deltagarna lära sig om bland annat motivation, kommunikation, sitt eget ledarskap och om strukturer/kulturer i idrottsföreningar och hur de påverkar möjligheten att inkludera istället för att exkludera. Målet är att utbildningen ska ge deltagarna något utöver det innebandymässiga, som de även kan ha nytta och glädje av i sitt liv utanför innebandyn. Förutom själva utbildningen är det också viktigt att skapa en stark gruppkänsla mellan deltagarna.

– Förutom själva utbildningen, med en seriös och tydlig struktur och duktiga utbildningsledare, vill vi också bygga en stark gruppkänsla mellan deltagarna i nätverket. Inte minst sista träffen kommer innehålla ett antal sociala aktiviteter utanför själva utbildningen, där deltagarna verkligen får möjlighet att utvecklas som grupp.  

Antalet platser på utbildningen är begränsade till 20. Ambitionen är att tio skånska föreningar ska ha med två deltagare var, där ett krav är att varje förening skickar en kille och en tjej. Föreningar som har med deltagare kommer gynnas även på hemmaplan.

– Deltagarna kommer genom utbildningen få värdefull kompetens, som sedan kommer kunna spridas vidare inom föreningarna. För att säkerställa att det sker vill vi att föreningar som har deltagare med i utbildningen lämnar in en plan för hur de ska ta tillvara den här kompetensen på hemmaplan och jobba med de unga ledarna under tiden utbildningen pågår. Vi kommer också stötta såväl deltagarna som föreningarna mellan träffarna.

Alla föreningsaktiva som är 16-25 år gamla kan söka till utbildningen. De potentiella deltagarna kan idag vara spelare, ledare, domare, styrelsemedlem eller föreningsaktiv i andra roller. Vad de gör i föreningen idag är inte det som avgör om de kan nomineras/ansöka till nätverket, utan det viktiga är viljan att utvecklas som ledare. 

– Vi kommer skicka personliga inbjudningar till ett antal personer inom skånsk innebandy som vi känner till har visat framfötterna inom ledarskap. Dessutom kommer skånska föreningar ha möjligheten att nominera deltagare där deltagarna skickar med ett kort personligt brev som beskriver varför de vill delta i nätverket. 

Ansökningar/nomineringar inklusive deltagarnas brev skickas till Skånes IBF på This is a mailto link. Dit skickar ni också frågor. Observera att sista dag att skicka in ansökningar/nomineringar är 31 mars.     

Framtidens ledarskap
är ett samarbete mellan Skånes Innebandyförbund, SISU Idrottsutbildarna Skåne och Svensk Innebandy och tack vara det samarbetet kommer utbildningen vara kostnadsfri för deltagarna, då den bekostas av medel från Idrottslyftet.

Inbjudan till deltagare finns här (pdf).

Information till föreningar som vill nominera deltagare finns här (pdf).

Dessutom finns all info och inbjudningar under skibf.se/utveckling/ungiskibf.

 

Skribent: Henrik Paulsson
Epost: This is a mailto link

 

 

Skånes Innebandyförbunds samarbetspartners: 

 

klubbhuset_logo_skibfse

 


Följ Skånes IBF
 

instagram  twitter 

facebook  YouTube
 

ibis_logga_ny2
 

Skåneidrotten

 

 

 

Postadress:
Skånes Innebandyförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 040-600 59 60
E-post: This is a mailto link