Hoppa till sidans innehåll
FCC-Ligan har en egen hemsida med info hur man anmäler sig, match- och träningstider samt de senaste resultaten och aktuell tabell.

FC Cimrishamn har innebandy för alla!

2017-12-20 11:48
När Svensk Innebandy införde sin M-licens fick landets klubbar bättre möjligheter att erbjuda motionsspel som en del av verksamheten. En skånsk förening som gjort detta är FC Cimrishamn som startat FCC-Ligan som en del av satsningen "FCC För Alla!"
  • Uppdaterad: 2017-12-20 13:49

– Det har funnits en gammal tradition av ”korpa-innebandy” här i Simrishamn ända sedan 80-talet. Men efter att den försvann för några år sedan var vi några entusiaster som tyckte att det var dags att prova om det fanns underlag igen, säger FC Cimrishamns Patrik Hammargren.

Ligan består i dagsläget av totalt fem lag som spelar sina matcher på söndagseftermiddagar. Lagen spelar fem mot fem med målvakt, 3 x 12 min och möts tre gånger varje säsong. Dömer gör dels några av Cimrishamns äldre föreningsdomare + några gamla distriktsdomare. Det bedrivs även öppen träning på måndag- och onsdagskvällar då ligan har en stående hallbokning.

Lagen kommer från Simrishamn, förutom några enstaka spelare från Tomelilla, och är en salig blandning av olika lagkonstellationer. Vilket märks inte minst på lagnamnen, eller vad sägs om: Bandydos, Los Banjos eller Nisselaget.

– Det är mycket kompisgäng, sedan har vi till exempel även ett mixed-lag som är våra gamla 99-tjejer plus ett par killar, berättar Hammargren.

Från SkIBF:s sida har vi hjälpt till med serielottning och spelschema som allt ligger upplagt i iBIS. Och genom att man rapporterar in matchresultat och målgörare via iBIS får man automatiskt även både tabeller samt mål- och poängligor.
– Vi kan ju iBIS från vårt seriespel med övriga lag i föreningen så det  fungerar kanon!

Genom att serien ligger upplagd i iBIS kan man även följa resultaten via Svensk Innebandys resultat-app under namnet FC Cimrishamns Motionsserie 17/18. 
En annan fördel med Svensk Innebandys motionslicens är att det i licensavgiften på 50 kr även ingår en försäkring, precis som alla andra licenser inom SIBF. 

KLICKA HÄR  för FCC-Ligans egna hemsida.

*  *  *

Bakgrund
Det var Svenska Innebandyförbundets Förbundsmöte 2009 som beslutade att SIBF aktivt skulle jobba för att omfamna och organisera även den innebandy som bedrivs på motionsnivå runt om i landet. Ett arbete som bland annat lett fram till att det sedan säsongen 2015/16 finns en särskild motionslicens för detta ändamål (M-licens).

Inom Skånes Innebandyförbund har vi varit av åsikten att motionsinnebandyn bedrivs naturligast inom respektive förening. Då kan föreningarna dels använda motionsspelet som ett komplement till föreningens lag i seriespel, men även utifrån ett behålla-perspektiv. Där en motionsserie kan erbjuda en spelform för en fd. spelare som trappat ner, eller föräldrar och andra som bara vill hålla igång kroppen på ett trevligt sätt.

Och genom att det sköts i föreningens regi blir det också ett sätt att bibehålla ett högt medlemsantal i föreningen. Medlemmar som kan fylla andra roller i organisationen som exempelvis att sitta i styrelsen, en marknadsgrupp eller liknande.


Motionslicenser per SDF
392 st  Västmanland
223 st  Skåne
218 st  Västerbotten
151 st  Göteborg
146 st  Stockholm

Motionslicenser i Skåne
57 st  Cimrishamn
46 st  Höllvikens IBF
27 st  Åstorp/Kvidinge
21 st  Åby Klippan
19 st  Willands
12 st  Palmstaden
11 st  Hofterup
9 st  Frosta
8 st  Stanstad
5 st  IBK Lund
4 st  Osby
3 st  Kävlinge
1 st  Häljarp

 

Skribent: Niklas Svensander

 

 

Skånes Innebandyförbunds samarbetspartners: 

 

klubbhuset_logo_skibfse

 


Följ Skånes IBF
 

instagram  twitter 

facebook  YouTube
 

ibis_logga_ny2
 

Skåneidrotten

 

 

 

Postadress:
Skånes Innebandyförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 040-600 59 60
E-post: This is a mailto link