Hoppa till sidans innehåll

Färdigspelat i Skånemästerskapen för i år!

2018-04-16 11:22
Då var också andra helgen av Skånemästerskapen för junior/ungdom färdigspelad och Skånemästerskapen är över för i år. SkIBF vill rikta ett stort tack till både deltagande lag och arrangerande föreningar för fina insatser under turneringen.
  • Uppdaterad: 2018-04-16 11:22

När det gäller de sportsliga framgångarna gick det även den här helgen bra för IBK Lund som spelade tre finaler och bärgade lika många SkM-guld. Även Munka-Ljungby tog sig till två finaler och lyckades vinna båda.

 • Den äldsta klassen på killsidan; Herrjunior 20 (-97) avgjordes genom gruppspel i en trelags-grupp mellan Höllviken, Skurups och Lund där Skurup och Höllviken gjorde upp om guldet i en match som slutade med klar 7–3-seger till Skurup.

Flickor E-klassen (-05) avgjordes också den genom ett gruppspel fast mellan fem lag där Engelholms tjejer imponerade mest och kunde ta hem guldmedaljerna efter fyra raka segrar.

 • I Pojkar E-finalen (-05) möttes Höllviken och Munka-Ljungby efter att ha vunnit varsin grupp. En final där Höllviken ryckte till sig en 2–0-ledning men där Munka-Ljungby kunde först kvittera och sedan till slut vinna med uddamålet 3–4.

• I Flickor C (-03) vann FC Helsingborg och IBK Lund varsin grupp och möttes i finalen. En final där Lund gick fram till 2–0 i första perioden och även kunde hålla undan i andra perioden och vinna med uddamålet 1–2.

 • Pojkar C-finalen (-03) var det de två lagen från gruppspelets grupp C som stötte på varandra igen i finalen; nämligen Bjärred och IBK Lund. Och precis som i gruppspelet var det IBK Lund som var starkast när man med sex raka mål gick från 1–1 till 1–7 i en match som slutade 4–8 och guldet till Lundakillarna.

 • Flickor A-klassen (-01) avgjordes genom gruppspel i en trelagsgrupp mellan IBK Lund, Örkelljunga och FC Helsingborg, där Lund efter två raka vinster spelade final mot Örkelljunga. En final som slutade 4–1 till Lund.

• I Pojkar A-finalen (-01) krävdes förlängning för att skilja Munka Ljungby och FC Helsingborg åt efter 1–1 vid full tid. Och 01:55 in i förlängningen blev Erik Pålsson lycklig målskytt när han sköt guldmedaljerna hem till Munka.

 Samtliga resultat från helgens Skånemästerskap för junior/ungdom hittar ni via DEN HÄR LÄNKEN.

* * *

SkIBF vill som sagt även passa på att tacka såväl helgens domare som arrangerande föreningar för trevliga och bra genomförda arrangemang:

Hofterups IBF
IBK Höllviken/Höllvikens IBF
IBK Genarp
FBC Engelholm
Kävlinge IBK
IBK Lund
Lönsboda IBK
Malmö FBC
Munka Ljungby IBK
Skurups IBK
IK Stanstad
IBS Svedala
Åstorp/Kvidinge IBS

Skribent: Niklas Svensander

 

 

Skånes Innebandyförbunds samarbetspartners: 

 

klubbhuset_logo_skibfse

 


Följ Skånes IBF
 

instagram  twitter 

facebook  YouTube
 

ibis_logga_ny2
 

Skåneidrotten

 

 

 

Postadress:
Skånes Innebandyförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 040-600 59 60
E-post: This is a mailto link