Hoppa till sidans innehåll
Foto: Patrik Palm/Björn Sandberg Återstår att se vem av IBK Lund (i svart) och Malmö FBC som kommer att jubla högst på tisdag kväll i Lund Idrottshall...?

Dags för damfinal i Skånemästerskapen!

2018-04-14 21:39
Nu på tisdag den 17 april är det dags för damfinalen i Skånemästerskapen by Hedbergs Bil. Detta när allsvenska IBK Lund Elit tar emot regerande Skånemästarna från Malmö FBC hemma i Lunds Idrottshall.
  • Uppdaterad: 2018-04-14 21:41

Tisdagens final blir den fjärde raka Skånemästerskaps-finalen för Malmös SSL-tjejer som förra året slog Åstorp/Kvidinge med 3–8 i Åstorps Sporthall. Ett Malmö som tagit det lite lugnt sedan man föll i kvartsfinalserien mot IKSU.

Tisdagens final blir dessutom ”sista kvällen med gänget” för både Ludvig Nilsson tränare i IBK Lund lämnar över till Johan Gustafson och Malmö-tränaren Joon Berggren som nästa säsong tar över Höllvikens SSL-herrar.

Joon Berggren, sista rycket innan semestern för era tjejer och ”sista kvällen med gänget” för dig… Hur går funderingarna inför tisdagens final?
– Säsongen för mig och mitt lag är inte över ännu och vi har för avsikt att avsluta på bästa sätt. Det bli kul att få spela finalen! Vi har ju även en del spelare som har internationella matcher framför sig och som är i behov av lite matchträning.

– Eftersom några spelare i laget har bestämt sig för att lägga sin elitsatsning åt sidan efter denna säsongen, blir detta en match som kommer fyllas av känslor och en vilja att få avsluta den här tiden tillsammans. Men både jag och hela mitt lag har siktet inställt på att ta ännu en titel och visa sig bäst i Skåne i år igen! 

Ett Malmö som förväntat haft en ganska enkel resa på väg mot finalen; 7–0 i kvartsfinalen mot Munka Ljungby samt 9–1 mot Landskrona i semifinalen.

* * *

IBK Lund Elit å sin sida tog sin finalplats via uddamålsseger 3–2 mot Röke i kvarten och då alltså 6–2 mot Åstorp i kvartsfinalen.
Och om det var ett tag sedan Malmö spelade match senast, så är det faktiskt ännu längre sen för hemmalaget IBK Lund som spelade sin senaste tävlingsmatch i sista allsvenska omgången mot Lindome den 10 mars.

Ludvig Nilsson, tränare i Lund, Skånemästerskapsfinal och över en månad sedan ni spelade match senast, och dessutom final mot Malmö med en antal tjejer med landslagsmeriter… Låter onekligen som en ganska tuff uppgift?
– Det är en tuff uppgift, det går inte att förneka. Som du säger så var det en månad sedan sista seriematchen och sedan dess har vi gett spelarna ledigt från ordinarie träningar, för att veckan som gick köra igång igen inför tisdagens final. 

Och precis som för Joon i Malmö är det din sista match som huvudtränare… Vad har du för känslor inför tisdagens match?
– För mig ska det bli skönt att äntligen få avsluta säsongen på riktigt och få en vila från innebandyn ett tag. Dessutom är det inte helt fel att få avsluta med en final i Skånemästerskapen. Var ju några år sedan vi var i final senast, så känns som ett bra tillfälle att lämna över stafettpinnen till min efterträdare.

SAMTLIGA RESULTAT för Skånemästerskapen by Hedbergs Bil dam 2017/18
http://statistik.innebandy.se/ft.aspx?scr=tournament&fsid=35&fkid=219


Senaste SkM-finalerna på damsidan:
2016/17: Åstorp/Kvidinge – Malmö FBC 3–8
2015/16: Åstorp/Kvidinge – Malmö FBC 1–5
2014/15: SödraDal – Malmö FBC 2–7
2013/14: Engelholm – SödraDal 2–7
2012/13: Malmö FBC – SödraDal 4–1


SKÅNEMÄSTARE / DM-VINNARE genom åren

DAMFINAL
SKÅNEMÄSTERSKAPEN BY HEDBERGS BIL:

IBK Lund Elit – Malmö FBC
TID: Tisdagen 17 april, kl 20:00
PLATS: Lunds Idrottshall.

 

Skribent: Niklas Svensander

 

 

Skånes Innebandyförbunds samarbetspartners: 

 

klubbhuset_logo_skibfse

 


Följ Skånes IBF
 

instagram  twitter 

facebook  YouTube
 

ibis_logga_ny2
 

Skåneidrotten

 

 

 

Postadress:
Skånes Innebandyförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 040-600 59 60
E-post: This is a mailto link